18.14
0,18€ / δόση
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Συμπλήρωμα διατροφής Καλίου

Χρήσιμο για τη διατήρηση της σταθερής πίεσης του αίματος και της νευρομυϊκής λειτουργίας.

Το κάλιο είναι ένα από τα μεταλλικά στοιχεία με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ανθρώπινο σώμα. Έχει τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και του μυϊκού τόνου και σχετίζεται πολύ στενά με το νάτριο.

Στην πραγματικότητα, το κάλιο, αυξάνει τη νεφρική απέκκριση του νατρίου, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αντιστρόφως, μια απώλεια του καλίου αυξάνει τη συγκράτηση του νατρίου, προκαλώντας οίδημα και αυξάνοντας τις τιμές της αρτηριακής πίεσης.

Η ανεπάρκεια του καλίου, εκτός από μια μη ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να προκληθεί από παρατεταμένη χρήση διουρητικών, από συγκεκριμένες φαρμακολογικές θεραπείες, από την κατανάλωση αλατισμένων τροφών και από ορισμένες παθολογικές καταστάσεις.

Η μυϊκή θλάση μπορεί επίσης να προκαλέσει μείωση του καλίου, λόγος για τον οποίο αυτό το μέταλλο είναι πολύ σημαντικό για τον αθλητισμό.


Ενεργά Συστατικά

Κάλιο: ορυκτό παρόν σε μεγάλες ποσότητες στο ανθρώπινο σώμα (περίπου 180γρ στον ενήλικα), συμμετέχει στη μετάδοση νευρικών παλμών, στη μυϊκή, σκελετική και ιδιαίτερα στην καρδιακή συστολή, την παραγωγή ενέργειας, τη σύνθεση νουκλεϊκών οξέων, τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την ισορροπία οξειακής βάσης.


Επιπλέον

3 άλατα καλίου με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα.

PlaySure Play Sure-Doping Free πιστοποιημένο προϊόν


Ευεργετικά αποτελέσματα

  • Διατηρεί φυσιολογική την αρτηριακή πίεση
  • Μυϊκή και νευρολογική λειτουργία

Πληροφορίες

Η καρδιοπροστατευτική επίδραση του καλίου με τη διατροφή αρχικά θεωρήθηκε με βάση τα χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων που παρατηρήθηκαν στους αγροτικούς πληθυσμούς που κατανάλωναν πρωτόγονες και χορτοφαγικές δίαιτες σε βιομηχανικές χώρες. Στην πραγματικότητα, τα φρέσκα λαχανικά που επεξεργάζονται ελάχιστα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάλιο.

Ίσως όχι όλοι γνωρίζουν ότι καθώς η εξάλειψη του καλίου αυξάνεται, υπάρχει απώλεια μαγνησίου.

Σε μη μολυσμένες περιοχές του κόσμου, όπου η πρόσληψη φρούτων και λαχανικών είναι προνομιακή, η αρτηριακή υπέρταση επηρεάζει μόνο το 1% του πληθυσμού, ενώ στις βιομηχανικές χώρες, όπου καταναλώνονται μεταποιημένα τρόφιμα, ακόρεστα λιπαρά οξέα, αλάτι και η σπάνια λήψη ινών, μαγνησίου και καλίου, οδηγούν περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να πάσχει από αρτηριακή υπέρταση.


Ετικέτα

Τέσσερα (4) δισκία περιέχουν   Σ.Η.Π%
Κάλιο 396 mg 19.8%

 

Συστατικά: αντιπηκτικός παράγοντας (θειικό μαγνήσιο), γλυκονικό κάλιο, χλωριούχο κάλιο, αντιπηκτικός παράγοντας (φυτικό στεατικό μαγνήσιο), κιτρικό κάλιο, πηκτικό(καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη νατρίου), υλικό γλασαρίσματος (υδροξυπροπυλομεθύλιο), διογκωτικός παράγοντας (μικροκρυσταλλική κυτταρίνη) κυτταρίνη, τάλκη και πολυαιθυλενογλυκόλη), χρώμα (διοξείδιο του τιτανίου).

Σ.Η.Π = Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη


NRV= Nutrient Reference Values

ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
VEGAN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ