Hair Formula Plus - Θρέψη των Μαλλιών

Η απώλεια μαλλιών είναι μια πάθηση που επηρεάζει και τα δύο φύλα και σε οποιαδήποτε ηλικία. Το Hair Formula Plus είναι ένας ιδιαίτερος συνδυασμός θεμελιωδών θρεπτικών ουσιών που υποστηρίζουν τον φυσικό κύκλο των μαλλιών.

 

Βελτίωση της αντοχής, της ελαστικότητας και ευελιξίας

 Χρησιμοποιήθηκε για 2 μήνες ένα συμπλήρωμα που περιείχε MSM, βιταμίνη Α και C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αλογοουρά για να επιβεβαιωθεί η επίδραση τους στην ανάπτυξη των τριχών. Αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και μείωση του μέσου αριθμού των πεσμένων τριχών παρατηρήθηκαν στην ενεργή ομάδα. Έχουν επισημανθεί βελτιώσεις στη δύναμη, στον βαθμό καμπυλότητας και στην ευελιξία. Σε μια άλλη μελέτη (Wick[1]ett el al, 2007) η χορήγηση διοξειδίου του πυριτίου για 9 μήνες είχε βελτιώσεις στα χαρακτηριστικά της τρίχας όπως στην αντοχή εφελκυσμού, στην ελαστικότητα, στο φορτίο θραύσης και στην αύξηση του πάχους τρίχας. Το πυρίτιο που περιέχεται στην αλογοουρά διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, τη λειτουργία των συνδετικών ιστών και την επισκευή τους.

 

Διαχυτή Αλωπεκία και Αλωπεκία

 Στην αλωπεκία και στη Διαχυτή Αλωπεκία παρατηρείται χαμηλή φερριτίνη ορού: η συμπλήρωση σιδήρου μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια μαλλιών και να αυξήσει τις καταθέσεις φερριτίνης. Σε μια τυχαιοποιημένη δοκιμή 30 γυναικών με Διαχυτή Αλωπεκία, χορηγήθηκε ένα συμπλήρωμα που περιείχε βιταμίνες L-κυστίνης και συμπλέγματος Β για 6 μήνες, δείχνοντας την ομαλοποίηση του μέσου ρυθμού αναγέννησης στην ενεργό ομάδα. Η L-κυστεΐνη είναι απαραίτητη για την ενίσχυση των θυλάκων των τριχών και για τη σύνθεση των βήτα-κερατίνων, των σκληροπρωτεϊνών που είναι απαραίτητες για τη σύσταση της ίδιας της τρίχας. Η βιταμίνη Α απαιτείται για την σωστή παραγωγή σμήγματος και η ανεπάρκεια της προκαλεί ατροφία των σμηγματογόνων αδένων και του τριχοθυλακίου, και συνδέεται με εύθραυστα και αδιαφανή μαλλιά. Η χολίνη, χάρη στους μετασχηματισμούς που προκαλούνται στα λίπη που λαμβάνονται με τη σίτιση, μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών. Η βιταμίνη Β-6 είναι απαραίτητη για τον μετασχηματισμό των θειωμένων αμινοξέων που βρίσκονται στη βάση της δομής της τρίχας. Επιπλέον, με την αναστολή της δραστηριότητας της 5-α-ρεδουκτάσης και της DHT, μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των μαλλιών. Η βιταμίνη C και η νιασίνη αντιπροσωπεύουν μία στήριξη για το βολβό μαλλιών για την ικανότητα ενεργοποίησης της κυκλοφορίας του αίματος. Η έλλειψη βιοτίνης προκαλεί απώλεια μαλλιών, συνεπώς η χρήση της προτείνεται σε όλους τους τύπους αλωπεκίας και σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Η ινοσιτόλη διατηρεί την υγεία των τριχοθυλακίων και χρησιμοποιείται σε περίπτωση ευθραυστότητας των μαλλιών ή ιδιοπαθούς παθολογικής πτώσης. Το φυλλικό οξύ απαιτείται για την ανάπτυξη συνεχώς ανανεωμένων δομών, όπως τα μαλλιά, η χρόνια ανεπάρκεια του μπορεί να οφείλεται σε τελογενή έκκριση. Το ιώδιο διεγείρει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και μειώνει τον κίνδυνο ενδοκρινικής αλωπεκίας. Η ανεπάρκεια του προκαλεί ξηρά και εύθραυστα μαλλιά. Η έλλειψη σεληνίου σχετίζεται με ανωμαλίες των μαλλιών και του δέρματος, οι οποίες μπορούν να βελτιωθούν με την πρόσληψη του. Ο χαλκός προάγει τον σχηματισμό κυστίνης, απαραίτητου αμινοξέος για τη δομή της τρίχας, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το μαγγάνιο για την παραγωγή κολλαγόνου. Χαμηλά επίπεδα χαλκού και ψευδαργύρου παρατηρούνται στην αρσενική γυροειδή αλωπεκία.

 

Γκριζάρισμα

 Υπάρχουν πολλά στοιχεία στη βιβλιογραφία σχετικά με τις βιταμίνες της ομάδας Β και το ρόλο τους στην υγεία των μαλλιών. Το φυλλικό οξύ συνεργάζεται με την PABA για να καθυστερήσει το τρίψιμο των μαλλιών. Το παντοθενικό οξύ προάγει την ανανέωση των κυττάρων και την υγεία των μαλλιών, ειδικά σε περιπτώσεις ξηρότητας, ευθραυστότητας και γκριζάρισμα. Αυτή η τελευταία δράση χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη βιοτίνη, θεμελιώδη για τις διαδικασίες κερατινοποίησης. Ακόμα και ένας μειωμένος ρυθμός ιχνοστοιχείων στα μαλλιά σχετίζεται με αυτό το πρόβλημα, όπως ο χαλκός, ένας συμπαράγοντας σε πολλές ενζυματικές αντιδράσεις, απαραίτητος στη σύνθεση της μελανίνης, μια χρωστική ουσία που χρωματίζει το δέρμα και τα μαλλιά