20.91
0,46€ / δόση
ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης Ε με σελήνιο

φυσικό εκχύλισμα βιταμίνης Ε σε ξηρή μορφή και σελήνιο, με αντιοξειδωτική δράση.

 

Η βιταμίνη Ε είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι σημαντική για το αμυντικό σύστημα του σώματος.

Προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη από οξειδωτικά συμβάντα και από την επιβλαβή επίθεση ελεύθερων ριζών, αποτρέποντας την κυτταρική γήρανση.

Το σελήνιο, ένα βασικό μικροθρεπτικό συστατικό, συνεργάζεται με τη βιταμίνη Ε για να προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη από την οξειδωτική φθορά.

Το οξειδωτικό στρες φαίνεται να εμπλέκεται στην εμφάνιση πολλών χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών και η βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με το σελήνιο είναι απαραίτητη για την πρόληψή του, προστατεύοντας ιδιαίτερα το δέρμα και το νευρικό σύστημα. Επιπλέον, το σελήνιο ευνοεί την φυσιολογική σπερματογένεση, συμβάλλει στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του θυρεοειδούς και συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής τρίχας και των νυχιών.


Ενεργά Συστατικά

Ηλεκτρική D-άλφα-τοκοφερόλη: ο όρος βιταμίνη Ε υποδηλώνει μια οικογένεια λιποδιαλυτών ουσιών αποτελούμενων από τοκοτριενόλες και τοκοφερόλες. Η D-άλφα ηλεκτρική τοκοφερόλη είναι η «ξηρή» μορφή της βιταμίνης Ε, η οποία μετατρέπεται σε D-άλφα τοκοφερόλη (η οποία ονομάζεται επίσης R-R-R άλφα-τοκοφερόλη), την πιο ισχυρή μορφή βιταμίνης Ε με σημαντική βιολογική και θρεπτική αξία.

Σελήνιο: ένα βασικό μικροθρεπτικό συστατικό, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για ορισμένες μεταβολικές διεργασίες. Βρίσκεται σε ορυκτά, φυτά, έδαφος και στο σώμα.


Επιπλέον

PlaySure Play Sure-Doping Free πιστοποιημένο προϊόν


Ευεργετικά αποτελέσματα

  • Αντιοξειδωτική δράση

Πληροφορίες

Η βιταμίνη Ε είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που εμπλέκονται στο αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα. Λειτουργεί συνεργικά με το σελήνιο, ένα κρίσιμο μικροθρεπτικό συστατικό για τη δραστηριότητα της υπεροξειδάσης γλουταθειόνης (GSHPx), το οποίο είναι ένα βασικό ένζυμο στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει το δέρμα, από τη φωτογήρανση και τη περιβαλλοντική βλάβη (όζον, τοξικά μέταλλα, κάπνισμα, ρύπανση), ενώ το σελήνιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη δραστηριότητα των σεληνοπρωτεϊνών, προστατεύει τα κερατινοκύτταρα (τα κύρια κύτταρα της επιδερμίδας) από τη γήρανση και διατηρεί σωστή ομοιόσταση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γήρανσης.

Επιπλέον, η βιταμίνη Ε είναι παρούσα σε υψηλές συγκεντρώσεις στα ανοσοκύτταρα και είναι ικανή να ρυθμίζει την ανοσοποιητική λειτουργία, μια δραστηριότητα που έχει κοινή με το σελήνιο.

Πολλές μελέτες καταδεικνύουν ότι το σελήνιο συμβάλλει στην κανονική αρσενική γονιμότητα, βελτιώνοντας τη σπερματική ποιότητα (αριθμός και κινητικότητα των σπερματοζωαρίων) και ευνοώντας την έκκριση τεστοστερόνης.

Επιπλέον, ρυθμίζοντας την εγκεφαλική λειτουργία, τόσο η βιταμίνη Ε όσο και το σελήνιο έχουν προστατευτικό αποτέλεσμα ενάντια στην εμφάνιση νευρολογικής βλάβης.


Ετικέτα

Εν τέταρτο (1/4) του δισκίου περιέχει   Σ.Η.Π%
Βιταμίνη E 60 mg 500%
(ισοδύναμο με περίπου 90 IU της άλφα-τοκοφερόλης)
Σελήνιο 25 mcg 45%

 

Σελήνιο: διογκωτικός παράγοντας (διβασικό φωσφορικό ασβέστιο), βιταμίνη Ε (ηλεκτρική D-αλφα τοκοφερόλη), αντιπηκτικός παράγοντας (φυτικό στεατικό μαγνήσιο), ζύμη με εγγυημένη περιεκτικότητα σε οργανικό σελήνιο (0,2%), αντιπηκτικό (διοξείδιο του πυριτίου), υλικά γλασαρίσματος (υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη, ανθρακικό ασβέστιο, ταλκ και πολυαιθυλενογλυκόλη).

Σ.Η.Π = Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση


ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
VEGAN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ