Curcuma Forte - Αντιοξειδωτικό

 Το Curcuma Forte είναι ένα συμπλήρωμα που έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την αφομοίωση της κουρκουμίνης, χάρη στην παρουσία BCM-95®, ενός 100% καθαρού πατενταρισμένου εκχυλίσματος που συνδυάζει την κουρκουμίνη με το Ar-Turmerone, ένα πολύτιμο αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τη ρίζα του κουρκουμά. Το BCM-95® είναι σήμερα το πλέον βιοδιαθέσιμο εκχύλισμα στην αγορά: σε σύγκριση με ένα τυπικό εκχύλισμα κουρκούμης, προκύπτει ότι η απορροφητική ισχύς της κουρκουμίνης είναι 7 φορές υψηλότερη.

 

Φαρμακοκινητική του BCM-95®

 Στο γράφημα (Εικόνα 1) είναι δυνατόν να παρατηρηθεί η μελέτη που αξιολόγησε την απορρόφηση, τη διανομή και το μεταβολισμό του BCM-95® στους ανθρώπους. Η έρευνα συνέκρινε την επίδραση του BCM-95® με ένα πρότυπο εκχύλισμα κουρκουμίνης 95% και με ένα μείγμα κουρκουμίνης και πιπερίνης σε 11 συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το BCM-95® απορροφήθηκε ταχύτερα, ένα αποτέλεσμα που τεκμηριώνεται από μια υψηλότερη συγκέντρωση κουρκουμινοειδών στο αίμα σε σύγκριση με άλλα προϊόντα. Επίσης, το BCM-95® έδειξε 7 φορές μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από τα άλλα σκευάσματα και απελευθερώθηκε ταχύτερα στο αίμα.

Φλεγμονώδεις νόσοι των αρθρώσεων

 

 Η κουρκουμίνη είναι ικανή να αναστέλλει τα COX2, TNF[1]άλφα και ιντερφερόνη-γ, λιποξυγενάση και συνθετάση νιτροξειδίου, τα κύρια ένζυμα που εμπλέκονται στις φλεγμονώδεις διεργασίες. Η ικανότητά του να αναστέλλει την ενεργοποίηση του παράγοντα μεταγραφής Nf-kB, ενός θεμελιώδη μεσολαβητή της φλεγμονής, έχει επίσης παρατηρηθεί. Η χορήγησή του έχει επιφέρει αποτελέσματα στην οστεοαρθρωση και στην ενεργό ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 

Εντερικές φλεγμονώδεις ασθένειες

 Η κουρκουμίνη φαίνεται ότι δρα όχι μόνο σε αποικίες επιθηλιακών κυττάρων, αλλά μπορεί επίσης να διαμορφώνει την ανοσοαπόκριση παρεμποδίζοντας τη χημειοταξία ουδετεροφίλων και χημειοκινών. Επιπλέον, μπορεί να αποτρέψει την ενδοθηλιακή ενεργοποίηση σε φλεγμονώδεις εντερικές ασθένειες, μια διαδικασία που δεσμεύει και διαχωρίζει τα κυκλοφορούντα λευκοκύτταρα κατά τη διάρκεια της φλεγμονώδους αντίδρασης. Η αποτελεσματικότητά του έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα στην ελκώδη κολίτιδα, την ελκώδη πρωκτίτιδα και τη νόσο του Crohn.

 

Νευροεκφυλιστικές ασθένειες

 Η κουρκουμίνη μπορεί να εξουδετερώσει την προ[1]φλεγμονώδη κατάσταση που παρατηρείται σε πολλές ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση. Έχει δείξει εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της νευρωνικής δυσλειτουργίας σε ορισμένα μοντέλα νευροεκφυλιστικών διαταραχών, όπως η νόσος του Alzheimer και η εστιακή εγκεφαλική ισχαιμία ,και στην προστασία του ιππόκαμπου και την παρεμπόδιση της βλάβης της μάθησης σε περίπτωση τραυματικού εγκεφαλικού συμβάντος (TBI).

 

Διαβήτης και λιπιδικές παράμετροι

Σε μελέτες, η χορήγηση κουρκουμά έχει βελτιώσει την ενδοθηλιακή λειτουργία και το οξειδωτικό στρες. Έχει παρατηρηθεί αύξηση των μεταγευματικών επιπέδων ορού ινσουλίνης και βελτίωση της λειτουργίας των κυττάρων β, με τεκμηρίωση του τρόπου με τον οποίο αυτή η χρωστική ουσία μπορεί να επηρεάσει την έκκριση ινσουλίνης. Άλλα δεδομένα υπογραμμίζουν την ικανότητα να μειώνεται το επίπεδο των τριγλυκεριδίων.

 

 Ηπατοπάθεια

Για τα αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και αντι[1]ινωδογόνα αποτελέσματα, ο κουρκουμάς μπορεί να είναι χρήσιμος σε ήπιες έως μέσης έντασης ηπατοπάθειες.

 

 Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)

Ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του PMS, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και την ικανότητα να ρυθμίζουν τους νευροδιαβιβαστές.

 

Καρκίνος

Η κουρκουμίνη είναι ικανή να διαμορφώνει πολλαπλές κυτταρικές διεργασίες που εμπλέκονται στην καρκινογένεση μέσω: αναστολής των προ-φλεγμονωδών οδών, ανοσορρυθμιστικών αποτελεσμάτων, αναστολής και διακοπής του κυτταρικού κύκλου, προ-αποπτωτικής δράσης, πρόληψης αγγειογένεσης, πολλαπλασιασμού και μετάστασης. Η χορήγησή της, μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, έδειξε πιθανή αντικαρκινική δράση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου, του παγκρέατος, του μαστού, του προστάτη, του πολλαπλού μυελώματος, των πνευμόνων, της στοματικής κοιλότητας, του λαιμού και του κεφαλιού